dimarts, 2 d’abril del 2013

La societat de la informació


El concepte de societat de la informació és controvertit. Hi han distintes versions i opinions al respecte, però tot i que no hi ha un consens en una definició universalment acceptada, genèricament es podria dir que és la societat vista com la successora de la societat industrial. La majoria d´autors coincideixen en dir que cap als anys 70, es va produir un important canvi en la manera en que funcionava la societat, passant del sector industrial al sector serveis.
De manera global, es podria dir que en la societat de la informació les persones reben una gran quantitat d'informació, la qual, gràcies als avenços tecnològics, arriba a través de múltiples vies i formats. D'altra banda, es caracteritza també per ser una societat globalitzada, la qual està interconnectada gràcies a la xarxa d'Internet.
Avui dia existeixen una gran multiplicitat de codis a través dels quals es pot rebre informació. Els mitjans de comunicació ja fa temps que van deixar de ser únicament la ràdio i la televisió. Ara, els mitjans de comunicació tenen múltiples formats i codis, els quals permeten noves vies i maneres més immediates i interactives de comunicar-nos.
Us deixo un link a un vídeo que m'ha semblat interessant i que explica de manera senzilla les característiques de la societat de la informació i dels seus orígens:
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada